Koncept grisestald

Flere grise, mindre energi og bedre økonomi

Med Agrifarms koncept til en grisestald, tør vi godt love dig, at du kan forbedre din bundlinje markant.

Du kan øge antallet af grise, samtidigt med at du reducerer belastningen af miljøet. Med vores grisestald opnår du også en stor energibesparelse.

Vores type af grisestald er bygget til storproduktion, og den har en bredde på 30 – 62 meter. Det giver en mere kvadratisk og kompakt bygning, et mindre byggefelt og en indretning af grisestalden med et godt overblik over dyrene.

Agrifarms staldkoncept er udstyret med hybridventilation, som revolutionerer en grisestald. Vi kombinerer den naturlige ventilation med udsugning i gulvet, og det betyder, at du får en lavenergistald. Det er kun den mekaniske ventilation i gulvudsuget, der bruger energi. Du kan kombinere ventilationen med vores enkle løsning til luftrens, så du nemmere opfylder miljøkravene til netop din bedrift.

Et andet tilvalg er Agrifarm 0-Emissions Koncept, hvor vi kombinerer flere elementer for at sænke emissioner af lugt og ammoniak fra stalden. Løsningen giver dig en gylle med et højere gaspotentiale og muligheden for at tildele mere halm til grisene.

Produktionssikkerhed

Du får sikre og velafprøvede løsninger kombineret med nytænkning, der bringer produktionen op på et højere niveau.

Energibesparelse

Vores grisestalde bruger mindre energi, som er godt for miljøet og hjælper til en bedre bundlinje.

Mindre belastning af miljøet og reducering af emissioner

Agrifarms staldkoncept opsamler op til 75% ammoniak (opsamling x renseeffektivitet) ex. 75% x 91% = 68% reduktion af ammoniak, samt 65% lugt (opsamling x renseeffektivitet) ex. 65% x 83% = 54% reduktion af lugt. Du reducerer derfor effektivt belastningen af nærmiljøet. Det betyder også, at du kan etablere en større produktion uden at øge forurening og nabogener. Du får samtidigt et bedre arbejdsmiljø i stalden.

Effektiv logistik

Ved at bygge bredere og mere kvadratiske bygninger forbedrer vi den daglige trafik i staldarbejdet, og samtidig opnår du typisk et mindre byggefelt. Det totale byggeri fylder altså mindre.

Dyrevelfærd

Ventilation og klimastyring er blot nogle af de områder i Agrifarms grisestald, der bidrager til øget dyrevelfærd.

Fem fokuspunkter i Agrifarms grisestald

Invester i fremtidens grisestald

Hvis du skal bygge nyt eller renovere din grisestald, så tager vi gerne en uforpligtende snak om mulighederne. Det er meget vigtigt for os, at vores kunder får den løsning, der passer til deres landbrug.

Kontakt os gerne, hvis du er interesseret i en snak.

Du kan også se denne video, hvor vores kunde, driftsleder Jens Jacob L. Nielsen, fortæller om hans erfaringer med vores staldkoncept

Vil du vide mere, kan du også læse mere om de forskellige elementer i vores staldkoncept til grise herunder.

Storproduktion med godt overblik

stald, grisestald, slagtesvinestald og lystVi bygger Agrifarms stalde op til 62 meter brede, som typisk giver en mere kvadratisk og kompakt bygning. Det betyder et mindre byggefelt, og en staldindretning, som giver dig et godt overblik over grisene.

Mindre energiforbrug og bedre staldklima

Agrifarms grisestald er udstyret med hybridventilation, som kombinerer naturlig ventilation med et gulvudsug. Vi har valgt den kombination, da den er effektiv og reducerer energiforbruget markant.

Stalden er indrettet med loft til kip og har derfor meget luft til rådighed for grisene. Den store luftvolumen medvirker til det gode staldklima både sommer og vinter, uden at det trækker på grisene.

Produktionssikkerhed og velkendt indretning

Agrifarms staldkoncept er en produktionssikker løsning til storproduktion af slagtegrise til en konkurrencedygtig pris.

Indretningen af stierne kan være traditionelle stier eller storstier med vægtsortering, alt efter hvad du ønsker. Begge stityper er med veldefinerede hvile-, gøde- og aktivitetsarealer, og de er indrettet, så du kan give dem rode- og beskæftigelsesmateriale.

Staldindretningen er lavet, så den giver dig et godt overblik over grisene.

Optimale forhold for smågrisene

Alle stier i grisestalden er forsynet med justerbare overdækninger for at give optimale klimaforhold for smågrisene, så de kan holde varmen. Overdækningerne gør det muligt at operere med en lidt lavere staldtemperatur til gavn for dyrenes trivsel og sundhed.

Mindre støv, lugt og ammoniak

Gulvudsuget fjerner effektivt støv, lugt og ammoniak fra staldrummet, og det skaber et godt luftskifte i stierne. Luftskiftet er især vigtigt på varme sommerdage for at give grisene et køligt og behageligt klima, uden svineri i stien. Det giver bedre dyrevelfærd, som påvirker din produktion positivt.

Den renere staldluft med mindre støv giver selvsagt også bedre arbejdsforhold for dig selv og dine medarbejdere.

Varme i din grisestald

varme, slanger, stald

Varmeslanger i det faste gulv giver grundvarmen i slagtegrisestalden, og ripperør ved facadevinduerne giver rumvarme og sikre

r luftindtag uden træk på grisene. Slagtegrise kvitterer for varme, blandt andet fordi varmen sænker fugtigheden i stalden.

Gulvudsug understøtter din miljøgodkendelse

guldusug, ko, køer

I gennemsnit over året opsamles 75 procent ammoniak og 65 procent lugt. Tilkobler du også gulvudsuget til luftrensning, betyder det, at du typisk kan opnå en miljøgodkendelse til en større produktion, fordi du belaster nærmiljøet mindre.

 

Automatisk gylleudslusning

Gylleudslusning fra grisestalden sker automatisk i vores stalde. Det betyder mindre lugtbelastning fra stalden, og giver dig en nemmere hverdag, fordi du undgår tunge og tidskrævende løft af gyllepropper.

Udenfor
Indenfor

Hold øje med ventilation, lys, klima og luftrensning i én enhed

Med Smartfarm styrer, regulerer og overvåger du staldens ventilation, lys, varme og køling. Du kan kontrollere det hele fra din smartphone, computer eller tablet.

Er der fejlmeldinger, modtager du dem på SMS eller mail, alt efter hvad du har indstillet den til. Styring af luftrensning er integreret i Smartfarm.

Smartfarm giver dig overblikket lige meget, hvor du er. Det frigiver tid til andre vigtige opgaver!

Download:

Agrifarm Concept Grisestald

Udfyld formularen og modtag en kopi af PDF’en i din indbakke.

Agrifarm_Concept_folder_mockup

Bliv kontaktet

Udfyld formularen og bliv kontaktet vedr. din forespørgsel.

Skal vi ringe dig op?

Er du miljøkonsulent eller rådgiver? Ønsker du et opkald fra en af vores konsulenter? Udfyld formularen, så ringer vi dig op indenfor 48 timer.

Dit download
er på vej!

Tak for din interesse! Om lidt vil du modtage en mail med link til dit download. Der kan gå op til 10 min.