Agrifarm A/S – Åben Stald arrangement i Farsø

Agrifarm A/S - Åben Stald arrangement i Farsø

Åben slagtesvinestald v/ Henrik Mortensen

Torsdag d. 9. september 2021
Kl. 10.00 – 16.00
Ejstrupvej 20, 9640 Farsø

Borgmester Per Bach Laursen holder åbningstalen kl. 11.30
Mød op og bliv inspireret!

BD-Skandinavien-Logo

Agrifarm-konceptstald-Ejstrupvej-Farsoe-Henrik-Mortensen-600x398

7.500 stipladser til slagtesvin – full-line

Griseproducent Henrik Mortensen bygger ny stald til 31.000 slagtesvin. Han går fra at producere smågrise til eksport, tilbage til full-line produktion. Henrik Mortensen købte Falde Overgaard ved Løgstør i fri handel tilbage i 1993. Han har helt frem til 2014 udvidet med løbende opkøb af ejendomme og tilbygninger.

I 2016 søgte han tilskud til modernisering af slagtesvinestalde. Dengang fik han en bevilling, der har resulteret i, at han har ændret sin hidtidige strategi, og i dag bygger den nye slagtesvinestald. Ejendommen hvor stalden bygges, ligger perfekt for projektet, hvor Henrik kunne få miljøgodkendelse til at bygge det nye anlæg til 31.000 grise, ved at etablere gyllekøling og separere gyllen.

Indendørs mekanisering

Den nye stald er en Agrifarm konceptstald på 7.500 stipladser i storstier med vægtsortering, tørfodring, automatisk halmtildeling og automatisk gylleudslusning. Inventar, vægtsorter, fodersystem og halmanlæg leveres af Big Dutchman.

Stor besparelse i byggeprisen

Stalden er bygget i ”lette” byggematerialer i facader, sektionsvægge og logistikgangen, hvilket har resulteret i en væsentlig besparelse på byggeriet.
Agrifarm konceptstalden, på ca. 6.100 m2, er udstyret med:

  • Hybrid ventilation med markant mindre energiforbrug
  • Lyse og arbejdsvenlige staldsektioner med fokus på det gode staldklima med mindre ammoniak og lugt – til gavn for dyrevelfærden og et godt arbejdsmiljø for medarbejdere.
  • Forberedt til luftrens via gulvudsuget, hvis Henrik ønsker at udvide sin produktion senere.
  • AgriManure, der automatisk udsluser gyllen hyppigt. Dette resulterer i, at den gylle Henrik leverer til biogas, indeholder væsentligt mere Metan og dermed har en højere værdi.

Artikel fra Effektivt landbrug

Effektiv Landbrug har interviewet Henrik Mortensen omkring byggeriet af Agrifarm konceptstald. I artiklen fortæller Henrik Mortensen om, hvilke tanker han har haft sig omkring strategien, hvilken rådgivning han har fået i løbet beslutningsprocessen og valget af Agrifarms konceptstald.


Kontakt Agrifarm

Poul Erik Christensen
Tlf. 3034 7968
pech@agrifarm.dk

Video: Henrik vender tilbage til full-line produktion

Skal vi ringe dig op?

Er du miljøkonsulent eller rådgiver? Ønsker du et opkald fra en af vores konsulenter? Udfyld formularen, så ringer vi dig op indenfor 48 timer.