Pressemeddelelse vedr. Agri AirClean

Pressemeddelelse vedr. Agri AirClean

Agri AirClean er nu godkendt som BAT teknologi

Gennem de sidste 6 år har vi hos Agrifarm A/S udviklet denne nye luftrenser teknologi, hvor det er lykkedes i én proces, først at fjerne ammoniak og derefter lugt emission.

De første 4 stk. Agri AirClean luftrensere blev i 2015 monteret ved Kim Kjær Knudsens nybyggede slagtesvinestald med gulv-/punktudsug. I 2016 blev endnu 4 stk Agri AirClean monteret ved Knud Kjær Knudsen nybyggede slagtesvinestald. Disse 8 Agri AirClean indgik herefter i omfattende test´s, udført af Seges Svineproduktion, med henblik på optagelse på Miljøstyrelsens teknologiliste. ”Vi er særdeles glade for familien Kjær Knudsen som testværter”, udtaler Udviklingsdirektør Erling Friis Pedersen.

Luftrenseren Agri AirClean er nu officielt optaget på den danske teknologiste og godkendt til anvendelse på alle stalde til svin og til alle dyregrupper til svin.

Agri AirClean er testet på punktudsug, hvor koncentrationen at ammoniak og lugt er særlig høj, og er derfor en særdeles robust teknologi til at fjerne ammoniak og lugt. Godkendelsen omfatter luftrens på følgende:

  • Gulvudsug/punktudsug
  • Fuldrens af staldluft(100% luftrens)
  • Delrens af staldluft(typisk 20% af max. Ventilationen)

Agri AirClean er godkendt som den bedste miljøteknologi.

Agri AirClean er en kemisk 2 trins luftrenser som i én proces frarenser ammonik og lugtemission særdeles effektivt. Agri AirClean er godkendt med følgende rensegrader:

  • 91% ammoniak
  • 83% lugt

Miljøgodkendelser med punktudsug kan nu anvendes

Der er givet en række miljøgodkendelser de sidste 2-3 år hvor punktudsug er anvendt som teknologi. Siden december 2018 har Miljøstyrelsen blokeret for anvendelsen af disse miljøgodkendelser. Nu kan disse miljøgodkendelser føres ud i livet ved at inddrage Agri AirClean luftrenseren

Staldprojekter kan gennemføres uden ændringer i miljøgodkendelse

”Vi vurderer at den miljøteknologi som er anvendt i miljøgodkendelsen uden problemer kan erstattes af Agri AirClean, fordi renseeffekten på Agri AirClean er den højeste på markedet”, udtaler Produktchef hos Agrifarm A/S Poul Erik Christensen. Det får derfor ingen indflydelse på svineproducenternes planer og omfanget af deres staldprojekt, ligesom det heller ikke gør staldprojektet dyrere.

Kombination af punktudsug og Agri AirClean – prisbillig miljøteknologi

Når du kombinerer punktudsug med Agri AirClean skal du kun rense 10-16% af luften. Det gør luftrensning til en billig miljøteknologi, og meget billigere end eksempelvis rensning af al staldluften

Kontakt os hvis du vil vide mere…

Vi står altid til rådighed for yderligere information. Giv os et kald eller skriv en mail

Poul Erik Christensen, Produktchef:

Mobil: 30347968 – Mail: pech@agrifarm.dk

Eller:

Bo Rosborg, Key Account Manger:

Mobil: 21662572 – Mail: bro@agrifarm.dk

Hent pressemeddelelsen som PDF her.

Skal vi ringe dig op?

Er du miljøkonsulent eller rådgiver? Ønsker du et opkald fra en af vores konsulenter? Udfyld formularen, så ringer vi dig op indenfor 48 timer.